miercuri, 11 august 2010

Triplu salt mortal

TRIPLU SALT MORTAL

Dragi colegi, situatia este simpla. Pai, uite cum sta problema, in afara de toate celelalte defectiuni demonstrate riguros de SCMDRR. L 19/2000 consfinteste existenta "sistemelor de asigurari sociale neintegrate", deci si acela al armatei. Nu am auzit ca prin vreo hotarare de guvern sa se fi abrogat acel text de de lege sau legea in intregime. A fost cumva emisa vreo alta lege de Parlament prin care s-au desfiintat sistemele de asigurari sociale neintegrate si s-a creat "sistemul public integrat de pensii" ? Va rog sa ma ajutati, de asemenea ii rog pe toti juristii sa ma ajute cu informatii. Ce doreste acest guvern care din cauza unor defectiuni constitutionale abuzeaza de incredintarea partiala si temporara a functiei legislative? In foamea sa dupa bani,patima de a se mentine la putere, impotenta realizarii masurilor efective de modernizare a societatii si relansare a economiei, acesta doreste sa mai castige cativa "arginti", sa recalculeze pensiile militare de stat dintr-un sistem recunoscut legal si legitim, dupa criteriile si normele altui sistem, la fel de egal, dar nu echivalent,in asa maniera incat sa le reduca valoarea. Dar asa ceva nu se poate legal, doar numai cand va abroga Statutul cadrelor militare (L80/95). Si atunci recurge la acel truc ieftin si caraghios stabilind formulare tip prin care ne ordona noua insine sa ne cerem recalcularea. Actionand printr-o dubla manipulare, cognitiva si de interpretare decontextuata a realitatii legislative si juridice actuale, legitime si legale, guvernul forteaza nota incercand sa ne fure un acord la o ilegalitate. Cererea catre centrele militare zonale "pentru recalcularea pensiilor militare dupa L19/2000" are menirea sa preconditioneze favorabil dupa interesele guvernului atitudinea noastra fata de ulterioarele cereri catre Casa de pensii.

Pasul 1 cererea catre CMZ
Pasul 2 cererea catre Casa de pensii (facilitat cognitiv de pasul 1)
Pasul 3 modificarea Statutului cadrelor militare (rezervistii actuali vor fi eliminati din sistemul MApN, devenind simpli cersetori de mila guvernelor, iar activii vor deveni niste mercenari fara importanta; soldele le vor fi reduse si mai mult, drastic.

Pasul 4

Parca, imi amintesc ca guvernul in exercitiu s-a angajat fata de FMI sa treaca acea faimoasa Lege unitara a pensiilor pana pe 15 sept a.c. Atunci, va primi in continuare bani (si zau ca are nevoie pentru alegerile din 2012). Numai ca nu va putea niciodata sa treaca legea fara a abroga Statutul cadrelor militare. Dar, asta nu da prea bine la popor. Si atunci, nu-i maai bine sa ne cerem noi recalcularea, astfel legitimand viitoarea actiune de modificare sau chiar abrogare a Statutului cadrelor militare ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu