duminică, 26 septembrie 2010

Condamnaţi pentru că au ars un drapel

Optsprezece tineri algerieni au fost condamnaţi de către un tribunal din Annaba la pedepse mergând de la doi la opt ani de închisoare pentru "atentat la simbolurile naţiunii". După o sursă judiciară acei tineri au ars drapelul algerian şi au ridicat drapelul francez în cursul unor manifestaţii din comuna Sidi Salem, pentru a reclama lipsa locuinţelor sociale.
Şase dintre ei au peimit opt ani, alţi cinci au primit cîte şase ani, alţi patru cîte cinci ani şi ultimii trei cîte doi ani. Acestor pedepse le-au fost adăugate cîte o amendă de un milion de dinari (10.000 euro) pentru fiecare. (Le Figaro, 07.07.2010)

Comentarii

lals06


Ce ruşine! Să dai opt ani de închisoare pentru o bucată de pînză arsă - cei care acceptă ideea asta să meargă opt ani la puşcărie ca să vadă cum e ! Tinerii îşi vor rata viaţa pentru un drapel, iar eu găsesc asta ca fiind inadmisibil. Şi nu-mi vorbiţi de patriotism, cu asemenea pedepse nu vor învăţa niciodată ce este respectul pentru drapel. Ruşinos !


Marcantonio


Aceste pedepse sunt ridicole şi total excesive. Într-un fel, se condamnă tulburările provocate de dificultăţile cu care tinerii sunt confruntaţi. Ar fi de dorit ca aceste pedepse să fie graţiate.


Sursa: http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2010/07/07/97001-20100707FILWWW00649-condamnes-pour-avoir-brule-un-drapeau.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu